Zaterdag 14 september 2013

Image

Afgelopen zaterdag reden we één van de laatste BRM’s van het jaar. Een perfect 2OO km platte Zeeuwse Polders lagen ons op te wachten. We overwonnen enkele hoogtemeters (bruggen en enkele dijken) en trotseerden zoals verwacht de wind. De barslechte weersverwachtingen zaten er dit keer niet naast! Het was waarschijnlijk daardoor dat er slechts een vijftien tal starters kwamen opdagen. Een klein groepje waar iedereen elkaar kende, het leek wel een familie uitstapje.

We vertrokken gelukkig met de wind op kop, dat gaf ons het voordeel dat de 2 de helft iets vlotter zou rijden met rugwind natuurlijk. Niemand deed de moeite om zich deftig tegen de regen te beschermen, dat zou toch niets geholpen hebben, het werd een nat en winderig tochtje. We spraken bij het eerste controlepunt af om maar een vijftien minuutjes te stoppen. Zodat we net genoeg tijd hadden om snel wat te eten, maar net snel genoeg weer vertrokken voordat we het helemaal koud kregen. Ook vormden zich nu 2 groepjes, sommige randonneurs hielden er een pittig tempo op na. Zo bleef het voor iedereen aangenaam. We reden met 5 in een leuk tempo verder. Bij het vertrek aan de tweede controlepost spraken we af om toch iets rustiger te rijden, maar achteraf bleek dat we de laatste 40km toch een gemiddelde haalden van 35 km/u. Ik denk dat de nood aan warmte te groot werd…

Een tochtje van 192 km, in een 6u en 18 minuutjes, het was een gezellige maar natte dag. Bedankt, Gino, voor de mooie organisatie en aan alle randonneurs die dag bedankt voor het gezelschap!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s